Smokey Christmas

Gisteren hebben we een bezoekje gebracht aan alweer de zesde editie van Smokey Christmas, een evenement dat georganiseerd wordt door Rookoven.com.

Mocht je hier nog nooit geweest zijn is het zeker de moeite waard om een keer een bezoek te brengen. Ze zijn onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Nunspeet, ze zitten nu in een oude meelfabriek. Hier is boven de winkel ook een experience center gevestigd. Hier worden regelmatig kook en bbq workshops gegeven. Het pand is helemaal in stijl ingericht en roept dan ook enorm veel beleving op. Naast een enorm aanbod in rookovens hebben ze ook een ruim assortiment aan bbq’s en accessoires.

 

 

 

 

 

Het evenement was ruim opgezet en er waren dan ook diverse bbq-teams en bbq merken aanwezig. Bij aankomst van het terrein werden we begroet door enorme rookwolken en heerlijke geuren. We hebben een bezoekje gebracht aan alle stands en ons uiteraard verdiept in de diverse gerechten. Zoals altijd met dit soort activiteiten waren de gerechten weer erg aangenaam en wekte weer veel zin op om zelf weer aan de slag te gaan. We hebben ons ook weer laten voorlichten door de diverse merken die aanwezig waren. Nadeel hiervan is dat we weer gaan twijfelen of ons huidige arsenaal aan bbq’s wel voldoende is of dat deze toch wat uitbreiding nodig heeft. Ten slotte heeft elk merk en elk type bbq zo zijn voordelen en zijn eigen bijzondere belevenis.

Nieuw was het BBQ Brewery Beer, een perfect blond gebrouwen biertje, qua smaak uitermate geschikt voor het nuttigen bij vele bbq gerechten. Uiteraard hebben we deze eerst maar eens gekeurd om toch zeker te weten of dit zo was. Het blijkt inderdaad een aanrader en we hebben dan ook voor de volgende bbq sessie wat exemplaren meegenomen.

bbq bier

 

 

 

 

 

Wat ook boeiend was om te zien was een uitgebreide demonstratie van een lokale slager, die voor deze gelegenheid een halve koe had meegenomen. In een verbazingwekkende tijd werd dit dier ontleed en lag de tafel dan ook snel vol met prachtige stukken vlees. Het blijft fantastisch om te zien hoe dat slagers met hun vak om gaan. Het is ook altijd weer leuk om uitleg te krijgen van welk deel van de koe de diverse stukken vlees vandaan komen.

 

 

 

 

 

Het was een leuk en druk bezocht evenement en ook zeker aan te raden om een keer te gaan bezoeken. Voor meer informatie hierover kun je terecht op hun website www.rookoven.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.