Saté 

varkenshaas sate
Het was vandaag weer heerlijk weer om het groene ei lekker aan te maken en wilde we heerlijke saté bereiden.
En ik moet zeggen, ” het smaakte echt heel lekker”
Voor deze saté hebben we lekker varkenshaas gebruikt; echt een aanrader!!
Recept voor 12 personen:
  • 2 kg varkenshaas
  • 3/4 mok suiker
  • 4 el kurkuma
  • 3 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl zeezout
  • 3 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1/2 mok ketjap
  • Saté prikkers( bamboe spiesjes)
Bereiding:
Snij de varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm. Satestokjes ondertussen weken in water. Die de suiker, kurkuma, peper, zout en knoflook in een keukenmachine of met de vijzel meng dit goed door elkaar. Voeg nu de ketjap toe en maal alles tot een gladde marinade. Giet de marinade over het vlees en zorg ervoor dat al het vlees rondom goed bedekt is. Zet het vlees afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Hoe langer het staat, hoe sterker het smaakt.
Haal het vlees uit de koelkast en laat het uitlekken en gooi de marinadeweg. Rijg de stukjes varkenshaas nu aan de spiesjes.
Maak de BBQ klaar voor de directe grill methode.
Grill de spiesjes nu lekker rondom gaar ( 2 á 3 minuten per kant)
Geniet nu van dit heerlijke vlees en met een ambachtelijk brood en wat satésaus zeker een aanrader.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*