Mac & Cheese uit de skillet

mac & cheese gereed

Dit gerecht hebben we bereid in een skillet boven het open vuur. Het was een verplicht onderdeel tijdens de Dutch Oven Cook Off 2018. We hebben er geen prijs mee gewonnen maar de jury was wel lovend over de smaak. Heb je geen zin om een vuurtje te stoken, dan kan het ook in de gesloten bbq bereid worden (indirect) of gewoon in de oven.

Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Benodigdheden:

  • 250 gram vlinderpasta
  • 1/4 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/3 milde salami worst
  • 2 bakjes zure room
  • ketchup
  • 200 gram geraspte belegen kaars
  • 200 gram geraspte gratin kaas

ingredienten mac & cheese

 

 

 

 

 

 

Vul een Dutch Oven ruim met water en hang boven het vuur, kook hierin de pasta beetgaar.
Snij ondertussen de groenten en de salami extra fijn.
Meng de zure room samen met de ketchup in een grote schaal.
Voeg de ketchup naar smaak toe tot een licht roze kleur ontstaat.
Als de pasta bijna gaar is haal je deze van het vuur.

mac & cheese fruiten

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats de skillet boven het vuur en fruit hierin de groenten samen met de salami.
Mix deze vervolgens in de schaal met de zure room en voeg hier de geraspte belegen kaas aan toe.
Roer dit alles goed door elkaar. Giet de pasta af en voeg de pasta aan de mix toe.
Schep deze er goed doorheen zodat alles goed verdeeld is.

mac & cheese mix

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe dit alles terug in de skillet en strooi de gratineer kaas erover.
Doe een deksel van een 6qt Dutch Oven erop met een 10 tal hete briketten.

deksel op skillet mac & cheese

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de kaas gesmolten is, is het gerecht klaar.

mac & cheese gereed

 

 

 

 

 

Serveer eventueel met een groene salade.