Big green egg flavour fair 2017

big green egg flavour fair 2017

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de Big green egg flavour fair 2017. Een jaarlijks terugkerend evenement waar maar liefst op 150 big green eggs de hele dag door de laatste trends en kooktechnieken worden gepresenteerd. Dit wordt gedaan door top chefs uit binnen- en buitenland.

Het festijn werd dit jaar weer gehouden op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Het was een prachtige dag en bij binnenkomst werden we gelijk al verwelkomd met een heerlijk glaasje bubbels om in de stemming te komen. De geur van rook, kruiden en gegaard vlees bevestigde dat dit wel de juiste locatie was om deze zomerse dag door te gaan brengen.

big green egg flavour fair 2017

 

 

 

 

 

 

Op het terrein was van alles te zien en te beleven. Er stonden 4 grote tenten opgesteld met ieder een eigen categorie met recepten. Zo was er, uiteraard, een tent met vleesgerechten, visgerechten, groentegerechten en deegwaren. In iedere tent stonden de chefs met veel passie en plezier mooie smaaksensaties te bereiden. Een rondgang langs alle deelnemers zorgde dan ook voor een prachtige variatie aan gerechten en smaakbelevenissen. Kortom een fantastische manier om inspiratie op te doen.

procureur en garde flavour fair 2017

big green egg flavour fair 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het ontdekken van nieuwe recepten was er ook de mogelijkheid deel te nemen aan diverse masterclasses. Ook werden er de hele dag afwisselende demonstraties gegeven waar na afloop ook het resultaat door het publiek gekeurd mocht worden. Voor de liefhebbers kon men ook nog meedoen aan een heuse bbq wedstrijd. Deze werd gehouden onder streng en vakkundig toezicht van Julius Jaspers en met medewerking van Gertjan Kiers. De heren hadden dit keer als uitdaging het bereiden van een mooi stukje longhaas in caveman style.

Uiteraard was er ook een terras aanwezig waar we, onder het genot van een drankje en live muziek, even konden bijkomen van alle indrukken die de hele dag op ons af kwamen. Voor de mensen die zich echt wilden laten verwennen was er de mogelijkheid om even aan te schuiven bij Librije’s Atelier pop-up restaurant.

Om nog wat meer inspiratie op te kunnen doen hebben we geïnvesteerd in wat vakliteratuur. Natuurlijk hebben we ook gelijk de gelegenheid genomen deze te laten signeren door de auteurs Jord Althuizen en Julius Jaspers. Zij hebben wat bemoedigende woorden toegevoegd aan hun werk om er voor te zorgen dat we deze snel in daden gaan omzetten.

big green egg flavour fair julius jaspers jord althuizen

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder was er ook rekening gehouden met de kleinere Big green egg fans en was er op het terrein ook een hoek voor hun ingericht. De kinderen konden hun energie kwijt op het springkussen en stormbaan en natuurlijk aan de slag als een echte kok. Ook was er uiteraard nog een shop aanwezig waar de eitjes in alle maten te bewonderen waren om ze van binnen en van buiten te bekijken zonder last te hebben van brandende kolen. Er was ook volop keuze aan handige accessoires en leuke aanverwante producten.

Het was weer een geslaagde dag. Moe, maar zeer voldaan, zijn we weer naar huis gereden. Gelukkig hoefden we niet alle indrukken van de dag te onthouden want bij vertrek kregen we nog een prachtig kookboek mee. In dit boek zijn alle recepten die deze dag zijn bereid nog eens uitgebreid omschreven zodat we het thuis nog eens dunnetjes over kunnen doen.

Wil je ook een keer inspiratie op doen en zien wat de wereld van de Big green egg te bieden heeft, dan is dit zeker een aanrader. Volgend jaar is hij er weer, zorg dat je er op tijd bij bent want je kunt alleen van te voren kaarten kopen dus niet op de dag zelf. Ook dit jaar was het evenement wederom uitverkocht.

Volgende Big green egg fair is op 17 juni 2018

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.